Името ми е Дилян Радославов, родом от Русе, от десет години живея във Варна. Завършил съм Икономически Университет Варна, бакалавър по Маркетинг. Занимавам се сериозно с оптимизация на сайтове от 2012 година, като за пръв път през 2008 разбрах за този процес и получих начални познания по време на една стажантска програма.

Всичко започна през 2012 с идеята за печелене на пари онлайн от реклами или афилиейт, а това налагаше и направата на първия ми блог. Тематиката беше за една любима компютърна игра, тъй като можех да пиша за това с дни. Основният проблем се оказа факта, че нямаше почти никакви посещения, от реклама нямаше смисъл и полза, затова се обърнах към натуралния и безплатен трафик – от Google. Попаднах на двата най-големи български форума за SEO оптимизация и онлайн бизнес – Predpriemach.com и Searchengines.bg, от които си припомних основите, и влязох в крак с новите тенденции. Започнах упорита работа по класирането на сайта по всички думи, които можеха да ми донесат трафик, а след това остана редовното пускане на съдържание и чакането търсачката да „хареса” блога…

Не след дълго блогът започна да пълзи нагоре и да се забелязва на четвърта, след няколко дни на трета, след седмица на втора страница. Може би месец по-късно блогът беше в топ 10 и осъзнах, че с това искам да се занимавам дългосрочно. Когато видях сайта си на втора позиция, точно след официалния сайт на играта и преди всички тематични форуми и блогове, а също така и по всички желани думи в топ 3, осъзнах, че това може да бъде доста печеливш бизнес, защото няма граници – интернет е необятен.

Започнах с доста други проекти, работех безплатно за приятели и познати, за да натрупам по-сериозен опит в различни ниши и всичко вървеше чудесно, от време на време помагах и на колеги за техните сайтове. Скоро дойдоха много сериозните проекти, и когато попаднеш в дълбоките води, разбираш, че не всичко е песен и трябва да бъдеш наистина един от най-добрите.

За цялото това време не съм спирал и за ден да се интересувам от най-новите промени в алгоритъма на Google и ъпдейтите му, да следя всички тенденции и да правя тестове и експерименти, защото това е най-сигурния начин да се „разбираш” с търсачката. Не търпя провали и не се отказвам докато не постигна целите си.

Така дойдоха и първите ми съвместни проекти с Пешо от Razbirach.com, a.k.a Fozzy. Супер пич, изключителен нюх към бизнеса, компетентен по почти всички въпроси, свързани с изработка на сайтове, SEO, рекламни кампании в Adwords, микронишови сайтове и какво ли още не. Не мислих много, когато през 2013 ми предложи да съм част от тепърва стартиращата агенция Rank.bg, в ролята на SEO специалист.

Не бих се самоопределил като SEO гуру, каквито епитети обичат да си поставят доста хора, занимаващи се с оптимизация на сайтове. Предпочитам да си върша работата, по начин, който аз смятам за правилен и печеливш, а резултатите да говорят сами за себе си.

Това е в най-общи линии за мен, надявам се да ви бъда полезен с този блог, в който основно ще става въпрос за SEO оптимизация, но не само. Приемам всякакви похвали, предложения, критики и мнения изобщо. За целта ползвайте формата за контакт или пуснете коментар по-долу.

Loading Facebook Comments ...

Add a Comment