10 причини защо SEO е непрекъснат процес

Публикувано от:

SEO оптимизацията заема челните редици при много маркетингови техники, въпреки появата на други канали като социалните мрежи и нарастващата важност на таргетирания трафик към тях. Това твърдение се потвърждава в много доклади, тъй като SEO техниките помагат на уеб сайтовете да излязат на топ позиции в органичното търсене.

Съществуват редица възможности, които осигуряват откриването на уеб сайтове, които сме посетили през изминалия месец. Най-много заслуги се приписват на обикновеното търсене на резултати (например Google или Bing). Голям принос имат и социалните мрежи като Facebook, Twitter, Google Plus, LinkedIn или други социални мрежови сайтове.

Значително влияние в откриването оказват и линковете от други уеб сайтове, както и имейлите от компании или марки и имейли от приятели и членове от семействата ни. Значително по-малко влияние имат статиите във вестници и списания, както и спонсорираното търсене на резултати като промоционално показващите се резултати на Google или Bing.

Най-малък принос имат телевизионните предавания и новинарски истории, редом до тях се причислява и личната или телефонна препоръка от приятел или семейство.

Добре е да уточним, че SEO в никакъв случай не е еднократно действие. Необходими са време и усилие за да наблюдавате постигнатите резултати. Не разчитайте на това да се оптимизира сайта ви еднократно и след това той да бъде оставен на произвола на съдбата.

SEO съвсем не е бързо решение и ако имате желанието бизнесът ви да оцелее в коварните води на онлайн маркетинг пазара, е силно препоръчително и дори задължително да се поддържа редовна оптимизация на уеб сайта ви. Съществуват редица причини, подкрепящи горното твърдение и в стремежа си да бъдем максимално полезни, ще изброя 10 от тях, които имат фундаментално значение.

1. Защото вашите конкуренти непрестанно извършват SEO.

Те непрекъснато се борят за първото място или поне да са в топ 10 от резултатите в Google. Много често провеждат свои собствени SEO кампании, като използват всички налични ресурси в своя арсенал.

2. Защото търсачките непрекъснато променят алгоритъма си

Google и другите търсачки редовно се борят със забранените похвати на оптимизаторите, като постоянно променят и подобряват алгоритмите за търсене. Така се минимизира, до колкото е възможно, намесата на SEO в органичната класация. Поради тази причина е необходимо да поддържате сайта си възможно най-привлекателен за търсачките и да сте в крак с промените. Така стратегията за оптимизация, която прилагате ще има желания ефект за бизнеса ви.

3. Защото създаването на добро съдържание е продължителен процес

В едно от проведените проучвания за съдържание на маркетинговия доставчик Skyword, голяма част от участниците твърдят, че го актуализират най-малко веднъж в седмицата. Когато то е било проверено, едва 4 % участниците са били в състояние да ъпдейтват съдържанията си на дневна база.

4. Защото продължителното SEO поддържа твоето класиране

Ако прекратите SEO дейността на уеб сайта си, класирането на страницата ще бъде отписана от значителните обяви и позиции. В резултат ще се намали значително трафика към него и наред с това и конверсиите, които бихте могли да получите.

5. Защото онлайн маркетинга е продължително развитие

Старите думи, към които сте таргетирали преди SEO оптимизацията да даде добри резултати за вашия сайт, може би няма да имат голям ефект с наложените промени. Точно заради това SEO трябва да бъде постоянен процес на преоценка и оптимизация на ключовите думи, които са най-ценни за вас и вашия бизнес и които ви носят конверсии.

6. Защото промени възникнат в бизнеса ви

Бизнесът търпи чести промени, който непременно трябва да кореспондират със стратегията за оптимизация на сайта ви. Най-вероятно ще се наложи да добавите нови ключови думи или да ъпгрейднете старите си, така че да отговорят адекватно на възникналите промени и ново съдържание. Това е единственият начин да не загубите позициите си към момента и в същото време да се разкрият пред вас нови хоризонти с нови потенциални клиенти.

7. Защото потребителите променят търсенето си

Възможно е ключовите дими, които сте използвали до момента вече да не отговарят в пълна степен на термините на потребителското търсене т.е хората вече търсят и искат да ви намерят по други фрази. Важно е да сте гъвкави в тази насока и да следите тенденциите в потребителското търсене. Само така ще можете да им въздействате и да привлечете желания трафик към сайта си.

8. Защото потребителите променят поведението си

Вие трябва постоянно и продължително да проследявате какво най-често се случва на вашия сайт. Какво търсят и какви действия предприемат хората на него. От къде идват потребителите и каква е степента им на отпадане. Тази информация е жизнено важна за бизнеса ви и на нейна база може да се изгради една много успешна SEO кампания.

9. Защото създаването на авторитет на вашия бизнес изисква време

Когато редовно публикувате съдържание, съобразено и таргетирано към аудиторията на сайта си ще съумеете да изградите доверие у потребителите на продукта или услугата си. Това ще направи вашата SEO ранглиста по-стабилна и ще изгради авторитет в бизнес средата ви.

10. Защото позитивната онлайн репутация се нуждае от добре поддържана SEO кампания.

Онлайн репутацията може да бъде изградена само с помощта на силен и продължителен процес на оптимизация. Позитивната информация за марката, продукта или услугата на бизнеса ви, която се изгражда, е гарант за позициониране в топ резултатите на търсачките.

SEO оптимизация е страхотен начин да повишите онлайн видимостта си, както и да увеличите печалбите си до неузнаваемост, с помощта на таргетирания трафик. Това води до значително нарастване на потенциални клиенти. SEO e ефикасен метод, с който гарантирано да се преборите с конкуренцията, наложите бранда си и да си осигурите бъдеще на пазара.

0
Loading Facebook Comments ...

Add a Comment