Welcome

Публикувано от:

Добре дошли в личния блог за SEO на Дилян Радославов!

От доста време се каня да започна да публикувам статии, свързани с оптимизацията за търсачки, но постоянно бях затрупан с работа. И така един ден реших, че работата никога няма да свърши (надявам се), а блогът няма сам да се направи.

Защо Serp.bg?

SERP е съкращение от Search Engine Results Page. Това е страницата, която търсачката връща при заявка за търсене по определени думи/фрази от потребителите. В нея са включени както платени резултати, така и органични. Всеки собственик на уеб сайт се интересува силно от натуралните резултати, защото именно тези посещения са безплатни и няма нужда да плащат на търсачката за трафика, който им носи.

За съжаление на първа страница в SERP-а има място само за 10 органични резултата, а е отдавна доказано, че шансът потребителят да стигне до втора, да не говорим до трета страница е много нисък. Според различни проучвания първите 4-5 органични резултата получават над 80.00% от кликовете на потребителите. Ето защо е толкова важно сайтовете да бъдат качествено оптимизирани както On-page, така и Off-page (за това ще стане въпрос със сигурност в следващите статии).

Да се върнем на въпроса „Защо Serp.bg“ – защото в блога ще става въпрос за всички практики и методи, които биха помогнали на сайта ви да се класира на първа страница в SERP-а на Google.bg. Редно е да подчертая, че ще говорим единствено и само за SEO, което не противоречи на правилата на Google. Това е единственият начин, сайтът да се класира дългосрочно на топ позиции и без риск от наказания.

Приятно четене!

0
Loading Facebook Comments ...

Add a Comment